Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj a semnat un protocol de colaborare cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca pentru a preveni și depista precoce cancerul de col uterin și cancerul de sân. Cele două proiecte se concentrează pe informarea, educarea și testarea în masă a populației care prezintă riscul de a dezvolta aceste tipuri de cancer.

Primul proiect se concentrează pe depistarea precoce a cancerului de col uterin și pe reducerea incidenței și mortalității specifice prin intervenții de screening organizate. Cel de-al doilea proiect urmărește creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament timpuriu al cancerului de sân.

Consiliul Județean Cluj a pus la dispoziție în mod gratuit anumite spații deținute de instituție pentru a ajuta la realizarea procedurilor necesare în cadrul proiectelor.

”Doar participarea la programele de testare poate salva vieți, motiv pentru care doamnele interesate sunt așteptate la Cluj Arena, pe durata lunii martie, pentru a se testa.” a afirmat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.