Sursă foto: stiridecluj.ro

Taximetriștii din Cluj vor organiza un protest în centrul orașului pentru a-și revendica dreptul de a circula pe toate benzile destinate transportului public în comun.

Taximetriștii clujeni au anunțat că vor iniția o acțiune de sensibilizare joi, 25 mai, începând cu ora 11:00, în care vor solicita administrației locale să respecte prevederile Legii nr. 38/2003 referitoare la circulația taxiurilor pe toate benzile destinate transportului public în comun.

Filiala clujeană a Asociației Naționale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) a comunicat că scopul acțiunii de joi este să evidențieze neaplicarea corectă a articolului 20, punctul 5 din Legea nr. 38/2003, care stipulează că taximetriștii au dreptul de a utiliza toate benzile destinate transportului public în comun.

Taximetriștii susțin că activitatea lor este de utilitate publică conform Legii nr. 38/2003. Aceștia afirmă că respectă legislația în vigoare și se așteaptă ca administrația locală să facă același lucru.

În semn de protest, taximetriștii din Cluj vor organiza o acțiune de protest cu plecare de pe strada Slănic, la prima parcare (școala Elf) de pe partea dreaptă, la ora 11:00. Scopul lor este să atragă atenția asupra circulației pe benzile dedicate.

Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a comentat anunțul referitor la protestul taximetriștilor clujeni cu privire la utilizarea benzilor dedicate.

”Ne simțim obligați să facem următoarele precizări pentru clujeni:

– Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania NU este angrenată în niciun fel în organizarea protestului anunțat pentru joi, 25.05.2023.

– Membrii asociației NU vor participa la acest protest, credem de cuviință că orice perturbare a traficului din municipiu este inutilă în situația dată.

– Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, în contradictoriu cu pârâții, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca prin Primar, are pe rolul instanței de contencios administrativ dosarul 2585/117/2022 având ca obiect anulare act emis de autorități publice locale, în speță HCL 5/18.01.2022 cu următorul termen la 23.06.2023, document în urma căruia a fost reglementat, în mod incorect, accesul taximetrelor pe benzile dedicate BUS, reglementat clar de Art.20 din Legea 38/2003.

– La momentul redactării prezentei circulația taximetrelor pe benzile de BUS NU este restricționată, colegii accesând aceste benzi, fapt reglementat de Legea 38/2003, lege specială. Drept dovadă cele 8 procese verbale încheiate de organele abilitate anulate în instanță!

– Facem precizarea că serviciul de taximetrie, colegii care prestează acest serviciu, NU doresc accesarea acestor benzi speciale pentru confortul propriu, ele fiind accesate exclusiv pentru ca clienții serviciului să ajungă de la A la B în cel mai scurt timp, acesta fiind și rolul serviciului, acela de a deservi pasagerii/clienții serviciului de transport public local mai rapid decât serviciul de transport în comun. Cu aleasă considerație, Vicepreședinte, Ioan Pugna”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.