Sursă foto: stiridecluj.ro

O femeie în vârstă de 20 de ani din Brașov se află într-o stare critică după ce a fost electrocutată în timp ce încerca să facă un selfie pe un tren la Gara Cluj. Incidentul a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 4:50.

Femeia s-a urcat pe un vagon al unui tren din Gara Cluj împreună cu un prieten și a suferit o electrocutare gravă. După șoc, a fost aruncată de pe vagon și a fost găsită pe peron cu arsuri severe. Prietenul ei, în vârstă de 24 de ani, care se afla împreună cu ea, a scăpat doar cu o arsură la o mână.

”Bărbat: S-a suit să facă TikTok acia și a căzut și i-a curentat.

Reporter: Și i-ați văzut înainte să…?

Bărbat: Da. Și pe domnu’ doar mâna l-a curentat și l-a luat Poliția”.

”Prezenta traumatisme și arsuri severe, i-au fost acordate îngrijiri medicale de urgență, iar ulterior a fost transportată la spital”, a precizat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Este extrem de periculos să te apropii de vagoane. Curentul electric care trece prin liniile de înaltă tensiune este extrem de puternic, având o intensitate de 27.000 de volți. Din acest motiv, nimeni nu ar trebui să se apropie la mai puțin de 1 metru și jumătate de aceste fire.

”Linia pe care se afla trenul nu este o linie destinată călătorilor. Pe stâlpi sunt acele indicatoare care atenționează pericolul real de electrocutare, în contextul în care toate liniile de cale ferată sunt electrificate în zona gării din Cluj”, a menționat și Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA, potrivit Știrileprotv.ro.

Tânăra a fost transferată cu un elicopter SMURD la Timișoara, deoarece la Cluj nu erau disponibile paturi pentru pacienții cu arsuri grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.