Președintele Klaus Iohannis nu a primit invitație din partea cancelarului austriac Karl Nehammer la concertul de Anul Nou de la Viena, așa cum a primit președintele bulgar Rumen Radev, au declarat surse oficiale pentru Libertatea, luni, 2 ianuarie.

Președintele bulgar Rumen Radev a participat pe 1 ianuarie 2023 la tradiționalul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea austriacă ORF și preluate de TVR.

Rumen Radev a fost prezent în Sala de Aur a Musikverein din Viena la invitația cancelarului austriac Karl Nehammer.

La finalul concertului, Nehammer a postat pe Instagram fotografii în care apare alături de Radev. „Mă bucur foarte mult că președintele Bulgariei a acceptat invitația mea la concertul de Anul Nou de la Viena. De asemenea, am discutat despre problemele și provocările actuale. Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a-și proteja eficient frontierele externe și de a reduce migrația ilegală. Cer acest sprijin și din partea UE”, a scris Nehammer.

View this post on Instagram

A post shared by Karl Nehammer (@karl.nehammer)

Ulterior, președintele bulgar Rumen Radev a transmis și el pe Facebook că îi este „recunoscător” cancelarului austriac Karl Nehammer pentru invitația la concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena.

Totodată, Karl Nehammer şi Rumen Radev au convenit asupra unei vizite a lui Nehammer şi a ministrului austriac de interne Gerhard Karner la frontiera Bulgariei cu Turcia, pe 23 ianuarie, a informat agenția de știri bulgară BTA.