Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar putea fi revocat din Guvern după accidentul de la cariera Jilţ Sud, soldat cu moartea a trei oameni și rănirea altor 10, au declarat surse guvernamentale pentru Libertatea, miercuri, 18 ianuarie.

„Avem toate opțiunile pe masă. Guvernul analizează toate variantele după ce s-a întâmplat ieri la Complexul Energetic Oltenia”, au declarat surse guvernamentale, care au precizat că una dintre posibilități este inclusiv plecarea din executiv a ministrului PNL al Energiei, Virgil Popescu.

„Premierul Nicolae Ciucă a fost cel care i-a cerut lui Popescu aseară să meargă de urgență în Gorj şi să ceară măsuri imediate”, au susținut sursele citate.

În ședința de guvern de azi premierul a anunțat că Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului de la Complexul Energetic Oltenia, iar primele concluzii şi măsuri concrete trebuie prezentate până săptămâna viitoare.

„Ieri, din păcate a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia și-au pierdut viața 3 muncitori în cariera de la Jilț. Doresc să transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune famililor. Încă din primul moment am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului. Am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului”, a declarat Nicolae Ciucă, azi, în ședința de Guvern.

Acesta a anunţat că a cerut verificări, imediat după producerea accidentului.

„Atât Ministerul Energiei, cât şi Ministerul Muncii, prin Inspecţia Muncii, vor continua activitatea de verificare şi cercetare a cauzelor producerii accidentului şi, până la şedinţa de săptămâna viitoare, îmi veţi prezenta primele date şi concluzii, cu măsuri concrete, măsuri atât împotriva celor care se fac vinovaţi de producerea accidentului, cât şi măsuri concrete pentru îmbunătăţirea condițiilor de muncă în Complexul Energetic Oltenia”, a mai transmis premierul.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marți seară, 17 ianuarie, că va trimite Corpul de Control pentru verificări la Complexul Energetic Oltenia. El a cerut demisia directorului sucursalei miniere, a şefului exploatării miniere şi a şefului carierei Jilţ Sud.

3 morți și 10 răniți în accidentul de la cariera Jilț Sud

Un vehicul în care se aflau 25 de muncitori s-a răsturnat, marți, 17 ianuarie, la cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia.

În urma accidentului, trei oameni au murit și 10 au fost răniți. Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara a căzut în gol aproximativ trei metri.

După decesul a trei muncitori, cu vârste de 29, 38 și 48 de ani, și rănirea altori 10, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.