Categorii
Administratie

„Supercom a ratat startul”, în privința problemei gunoaielor

Nu e o noutate că, de-o vreme încoace, clujenii se plâng de faptul că gunoaiele zac grămezi la punctele gospodărești și nu le ridică nimeni. Primarul Emil Boc atrage atenția că dacă ridicarea gunoaielor nu se va face așa cum trebuie, conform contractului, și nu se intră în normalitate, se vor aplica sancțiuni. În opinia sa, firma Supercom a ratat startul în această problemă.

Firma nu e în relație contractuală cu Primăria, dar e clar că Supercom a ratat startul acestui proiect. De la o medie de 100 de sesizări pe zi, s-a ajuns azi la 67. Oricum e foarte mult, încă. Au perioada de grație de a intra în normalitate, după care se vor aplica sancțiunile prevăzute din contract.

În consecință, mingea este în terenul lor, trebuie să intre în deplină normalitate, clujenii au nevoie de servicii de calitate, și la timp, aceste lucruri nu se negociază, cu nimeni, repet, păcat că au ratat sstartul. Și chiar dacă tendința sesizărilor este ușor descrescătoare, mai e mult până să fim mulțumiți de ceea ce fac ei în Cluj-Napoca”, a declarat Emil Boc, într-o intervenție telefonică, la un post local de radio.

În urmă cu câteva săptămâni, primarul Emil Boc sublinia că, în materie de colectare selectivă se va trece la nivelul următor, după principiul plătești cât arunci, care va fi aplicat mai întâi la case, și ulterior și la blocuri.

Contractul de servicii de salubrizare pe raza județului Cluj, respectiv colectare și transport deșeuri municipale și a unor fluxuri speciale de deșeuri, precum și operarea și administrarea spațiilor de transfer a intrat în vigoare începând cu 27 ianuarie, anul curent.

„Trecem la nivelul următor în materie de colectare selectivă în Cluj-Napoca. Intră în vigoare noul contract de salubritate, în 27 ianuarie, ceea ce înseamnă – plătești cât arunci, vei colecta mai mult selectiv, vei plăti mai puțin, nu colectezi selectiv, vei plăti mai mult, pentru că se merge pe principiul cântăririi, în esență. Va fi aplicat în primul rând la case, după aceea și la blocuri. Evident că vom începe treptat implemntarea, prin schimbarea actualelor pubele. Se încheie contracte, iar dacă nu, sancțiunile sunt draconice, din punct de vedere financiar pentru cei care nu își încheie contracte. Va fi o perioadă de tranziție de o lună de zile, dar după aceea se va intra cu amenzi pentru cei care nu își încheie contractele de salubritate”, a declarat atunci Emil Boc.

A.M.C.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.