LegalZen, un start-up care oferă contracte și documente standard întocmite de avocați, pentru a fi personalizate în funcție de nevoile clienților, și-a propus să aibă în primul an de lansare 3.000 de clienți și 150 de modele de contracte încărcate în platformă.

Platforma are scopul de a reduce costurile persoanelor fizice și juridice și a face procesul de semnare a contractelor mai puțin riscant, având în vedere că peste 60% dintre procesele civile din instanțele românești sunt legate de neexecutarea obligațiilor contractuale, de către una dintre părți.

Compania a fost fondată în februarie 2023 de către Marina Roșu, specialist în finanțe și antreprenor, în colaborare cu Paul Dumbrăvanu, avocat cu 18 ani de experiență.

LegalZen include 20 de modele de contracte scrise de avocați, precum acordul de confidențialitate (NDA), pachetul de documente legale pentru site-uri, contracte prestări servicii de web design, copywriting, colaborare cu influenceri, contracte de comodat, de împrumut între persoane fizice, creditare societate, contracte de închiriere de apartamente, modele de testament olograf.

Modelul de contract este editabil și vine însoțit de instrucțiuni de completare, unde sunt explicate și particularităților documentului.

Săptămânal sunt adăugate documente noi, atât pentru persoane juridice – antreprenori, microîntreprinderi, liber profesioniști – cât și pentru persoane fizice.

Costul unui model de contract pornește de la 100 de lei și ajunge până la 350 de lei. Numărul de documente încărcate pe site ar trebui să crească de la 150 anul acesta la 2.500 în 2025.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Neogen Capital investește 500.000 euro în Avocado.red