Sursă foto: servuscluj.ro

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj va avea o nouă secție de recuperare medicală, după ce președintele Consiliului Județean Cluj a propus un proiect de hotărâre pentru modificarea organigramei și a statului de funcții ale unității medicale. Această modificare principală constă în înființarea unei săli de recuperare medicală – respiratorie, care va fi deservită de personalul Secției Clinice Pneumologie I și de kinetoterapeutul spitalului. Regulamentul de organizare și funcționare al spitalului va fi, de asemenea, modificat în consecință.

„Ne adaptăm în continuu și, urmare a pandemiei de coronavirus și a efectelor post-COVID, luăm măsurile necesare pentru a asigura un act medical de cea mai bună calitate. Cu siguranță, această nouă facilitate medicală pe care o înființăm va fi în beneficiul a numeroși clujeni și al altor pacienți”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Noua structură va fi creată cu scopul de a oferi recuperare continuă pacienților cu sindrom post-COVID-19, inclusiv celor care au avut forme severe ale bolii, precum și persoanelor cu alte probleme respiratorii.

Principalul obiectiv este de a îmbunătăți performanțele fizice și cognitive ale pacienților, pentru a le oferi o calitate mai bună a vieții în toate aspectele acesteia. Se dorește, de asemenea, să se reducă sechelele pulmonare și să se îmbunătățească fiziologia aparatului respirator, în timp ce se dezvoltă evidențe și capacități de recuperare medicală respiratorie.

Echipa de specialiști din noua structură va lucra împreună cu personalul de specialitate din secțiile spitalului, pentru a crea planuri de recuperare medicală respiratorie și pentru a comunica concluziile cu privire la eficacitatea tratamentului aplicat medicilor care au trimis pacienți pentru recuperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.