„Cerere uriaşă a industriei prelucrătoare pentru granturi pentru investiţii. Companiile au solicitat de 10 ori mai mulţi bani în comparaţie cu fondurile schemei de ajutor puse la dispoziţie de Ministerul Economiei, în 2022. Aproape 100 de companii au trimis proiecte pentru granturile puse la dispoziţie de Ministerul Economiei prin schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. 26 dintre acestea au reuşit să obtină punctaj de 100% la criteriile de eligibilitate. Cererea foarte mare mă motivează să continui sprijinul pentru industria prelucrătoare”, a scris Florin Spătaru, vineri pe Facebook. 

 

El a mai precizat că, la începutul lunii martie, Ministerul Economiei va deschide un nou apel pentru încă 150 de milioane de euro.

 

„Din 2024 schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare va deveni schema multianuală, cu un fond de sprijin majorat la 500 de milioane de euro/an. Acesta a fost principalul mesaj pe care l-am transmis, astăzi, la Ploieşti, la o dezbatere organizată de Camera De Comert Prahova cu mediul de afaceri local”, a completat ministrul Spătaru.