Vicepremierul PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri, 18 ianuarie, la Antena 3, că numai premierul decide dacă un ministru este revocat, „dar este cert că anumite acţiuni trebuie a fi făcute”. Afirmația a fost făcută în contextul în care Libertatea a scris, citând surse guvernamentale, că premierul Nicolae Ciucă ia în calcul varianta demiterii lui Virgil Popescu de la Energie după accidentul mortal de la cariera Jilț Sud.

„Am ascultat şi eu acum declaraţia purtătorului de cuvânt al Guvernului, care spune că vor fi făcute evaluări de către prim-ministru. Eu ştiu că e atributul prim-ministrului, dar este cert că anumite acţiuni trebuie a fi făcute, dar e competenţa premierului. Sunt vicepremier, nu am în competenţă acest lucru”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat dacă ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, ar trebui demis după tragedia de la Jilţ Sud şi pentru ce a făcut în domeniul energiei de când este în funcţie, a scris news.ro.

Chestionat dacă Virgil Popescu va rămâne ministru și după 25 mai, când cel mai probabil Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier, Sorin Grindeanu a răspuns că nu poate spune acum acest lucru.

„Sigur că sunt portofolii care sunt conduse de membri ai PNL, altele de UDMR şi altele de colegi din PSD. Nu am de unde să ştiu în acest moment dacă Ministerul Energiei va fi condus 100% de un membru al PNL. Facem speculaţii şi acest lucru cred că, la momentul potrivit, va fi clarificat”, a completat ministrul Transporturilor.

Întrebat şi dacă PSD e mulţumit de activitatea lui Virgil Popescu în domeniul energiei, Sorin Grindeanu a replicat: „Aţi văzut în toată această perioadă de guvernare şi înainte, când PSD nu era parte a Guvernului, că am exprimat de multe ori, noi, ca partid, diverse puncte de vedere, încercând să dăm soluţii”.

Ministrul PNL al energiei, Virgil Popescu, riscă să fie revocat din Guvern, în urma accidentului de la cariera Jilţ Sud, soldat cu moartea a trei oameni și rănirea altor 10, au declarat surse guvernamentale pentru Libertatea, miercuri, 18 ianuarie. Informația a fost confirmată ulterior de purtătorul de cuvânt al Executivului.