Categorii
Actualitate Politic

Sondaj comandat de USR, rezultate surpriză: Polul Dreptei – USR-PMP-Forţa Dreptei – s-ar clasa pe doi la europarlamentare

Sondaj comandat de USR: Polul Dreptei format din USR, PMP și FD are șanse mari pentru a se clasa pe locul 2 la alegerile europarlamentare. S-ar regăsi la mică distanță față de PSD.

Un sondaj realizat în luna noiembrie la comanda USR arată că Polul Dreptei – format din USR, PMP și Partidul Forța Dreptei – ar obține un scor de 22-24% la alegerile europarlamentare.

Acest rezultat ar plasa Polul de Dreapta pe locul secund, după PSD – 26%. Pe locul 3 s-ar clasa AUR (19-21%), iar PNL ar fi pe locul 4, cu 15-16%. De remarcat că partidul SOS al Dianei Șoșoacă e creditat cu 7% din voturi, UDMR cu 3-5%, iar REPER cu 1%.

De remarcat că dacă USR ar merge singură la alegerile parlamentare, rezultatele ar fi semnificativ mai slabe: ar obține doar 15-19%, pe locul patru după PSD, AUR și PNL.

Sondajul a fost realizat înainte de apariția dosarului DNA în care Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Florin Cîțu sunt acuzați de abuz în serviciu la achiziția vaccinurilor anti-covid.

Procurorii susțin că cei trei membri ai guvernului au cumpărat 52 de milioane de vaccinuri de care nu ar fi fost nevoie, în valoare de peste un miliard de euro, deși înainte de 1 ianuarie 2021 fuseseră contractate deja 37 de milioane de doze de vaccin.

DNA susține că achiziția a fost făcută ”cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției”.

Dosarul vaccinurilor este instrumentat de procurorul George Adrian Matei, cel care a obţinut condamnarea la închisoare a fostului lider PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

Culegerea datelor a fost făcută de compania Mercury Research la comanda USR, iar elaborarea întrebărilor și analiza datelor a fost realizată de o companie americană de consultanță.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.