Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a nu mai puțin de 24 de străzi și alei din localitățile clujene Cătina și Valea Caldă.

Conform proiectului realizat de Primăria comunei Cătina, investiția prevede asfaltarea a aproximativ 8,2 km de drumuri de interes local, situate de-a dreapta și de-s stânga drumurilor județene DJ 161E și DJ 161F. În total, vor fi reabilitate 19 străzi aflate pe teritoriul localității de reședință a comunei, respectiv 5 străzi pe raza satului Valea Caldă.

Proiectul prevede ca sistemul rutier, aflat în acest moment într-o stare avansată de degradare, să beneficieze de realizarea unei fundații solide din balast și piatră spartă, peste care va fi turnat stratul de asfalt. De asemenea, vor fi realizate acostamente și trotuare, acolo unde lățimea părții carosabile va permite.

Amintim faptul că în toamna anului 2022 Consiliul Județean a finalizat asfaltarea drumului județean 161F Valea Caldă – Cătina, până la limită cu județul Bistrița-Năsăud.

 „Toate străzile incluse în acest proiect de reabilitare fac joncțiunea cu drumurile județene 161E și 161F, recent reabilitate de Consiliul Județean. Este important ca drumurile secundare conectate la rețeaua județeană de transport să fie modernizate, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții civilizate, pentru toți clujenii, indiferent dacă aceștia locuiesc la drumul principal, sau în capătul unei străzi”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.