Compania Romanian Software, liderul pieței din România în soluții de salarizare și management al capitalului uman (HCM), a fost achiziționată de SD Worx, principalul furnizor european de soluții de resurse umane și salarizare. Prin această achiziție, Romanian Software obține acces la întreaga gamă de software și servicii de salarizare și resurse umane ale SD Worx, precum și la o prezență extinsă pe piața din Europa. De asemenea, SD Worx își consolidează poziția în Europa Centrală și de Est și își extinde oferta de tehnologie proprie de salarizare pentru clienții săi interni și internaționali.

Romanian Software deține colorful.hr, o suită completă de soluții de salarizare și HCM dezvoltate intern, care includ și un instrument online pentru calculul salariilor brute și nete ale angajaților. colorful.hr este oferit atât on-premises, cât și în format cloud, incluzând opțional gestionarea serviciilor de salarizare. Romanian Software a fost înființată în 2001 și are 160 de angajați, oferind suport pentru peste 750 de clienți și cei 200.000 de angajați ai acestora. Printre clienții Romanian Software se numără Ikea, Starbucks, Louis Vuitton, Rewe, Altex, Cognizant și Pizza Hut. Cu sediul în București, compania deține o cotă de piață totală de 14% în România și a avut venituri de 4,8 milioane de euro anul trecut.

SD Worx a semnat acordul pentru a achiziționa 80% din acțiuni acum, restul de 20% urmând să fie achiziționate în 2025.

„Ne bucurăm să-i primim în familia SD Worx pe toți colegii de la Romanian Software S.R.L”, a declarat Kobe Verdonck, CEO al SD Worx. „Această achiziție reprezintă o mișcare strategică care ne permite să ne extindem portofoliul și prezența în România, o piață dinamică în Europa Centrală și de Est. Identificăm o oportunitate semnificativă de creștere în această zonă și suntem încrezători că aceasta va aduce beneficii substanțiale clienților noștri comuni.

Romanian Software are o reputație solidă în livrarea de soluții de salarizare și HCM de înaltă calitate, dezvoltate intern, pentru o gamă diversă de clienți, de la IMM-uri la mari întreprinderi din România, care activează atât la nivel local, cât și internațional. Putem ajuta acești clienți prin administrarea completă a salarizării și resurselor umane pe întreg teritoriul Europei, oferindu-le un dublu avantaj: expertiză locală într-un context internațional”, a adăugat Kobe Verdonck.

„Integrarea în grupul SD Worx reprezintă o oportunitate excelentă pentru noi de a accelera dezvoltarea și inovația. Împărtășim aceleași valori și viziune în ceea ce privește asigurarea unor servicii de înaltă calitate pentru clienți și utilizarea tehnologiei de ultimă generație. Prin unirea resurselor și capacităților noastre, putem oferi clienților noștri mai multă valoare, opțiuni și flexibilitate. Suntem entuziasmați să facem parte din familia SD Worx și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea un viitor mai bun pentru angajații, clienții și partenerii noștri”, a declarat Victor Dragomirescu, CEO al Romanian Software.

Acționarii actuali sunt implicați și vor rămâne dedicați dezvoltării companiei. Prețul achiziției nu va fi făcut public. Pentru gestionarea acestei tranzacții, SD Worx a apelat la firmele de consultanță PwC Romania și D&B David și Baias, iar Romanian Software la Voicu & Asociații.

Despre Romanian Software S.R.L.

De-a lungul a peste 20 de ani, Romanian Software S.R.L și-a concentrat eforturile în revoluționarea modului în care companiile gestionează cea mai valoroasă resursă – oamenii. Combinând experiența vastă cu tehnologia avansată, livrează soluții inovatoare și cu impact în domeniul resurselor umane.

colorful.hr este o platformă dezvoltată de Romanian Software S.R.L., ce permite companiilor digitalizarea proceselor din domeniul resurselor umane. Compania a devenit un partener strategic pentru peste 750 de companii din România, oferindu-le expertiză în soluții de salarizare și de management al capitalului uman. Platforma colorful.hr pune la dispoziție o suită de instrumente personalizabile ce ajută departamentele de resurse umane să monitorizeze performanța și să susțină dezvoltarea. Angajamentul companiei pentru soluții eficiente și inovatoare în domeniul resurselor umane se reflectă în munca lor. Datorită experienței și tehnologiei Romanian Software S.R.L., colorful.hr rămâne un lider de piață și un catalizator pentru transformarea digitală în gestionarea resurselor umane.

Despre SD Worx

În lumea modernă a muncii flexibile, oamenii doresc să se simtă inspirați de ceea ce fac și să aibă libertatea de a se concentra pe ceea ce contează cu adevărat. Organizațiile au nevoie de o forță de muncă dinamică și motivată, susținută de tehnologie inteligentă. În calitate de furnizor european principal de soluții integrate de HR, SD Worx transformă resursele umane într-o sursă de valoare pentru clienții săi și angajații acestora. SD Worx oferă soluții complete de gestionare a resurselor umane, de la plata salariilor și până la atragerea, angajarea, recompensarea și dezvoltarea continuă a talentelor care contribuie la succesul afacerilor. SD Worx optimizează performanța prin patru capacități de bază: software, externalizare, consultanță și perspective bazate pe date.

SD Worx este principalul furnizor european de încredere pentru soluții end-to-end de HR pentru toate organizațiile și angajații lor. Peste 84.000 de organizații mici și mari din Europa au încredere în SD Worx și cei peste 75 de ani de experiență ai companiei. SD Worx calculează salariile a aproximativ 5,2 milioane de angajați și se clasează în primele cinci companii la nivel mondial în domeniul său. Cei peste 7.500 de angajați își desfășoară activitatea în Belgia (sediu central), Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Mauritius, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie. Până la sfârșitul anului 2023 SD Worx va realiza o cifră de afaceri consolidată de peste 1 miliard de euro.

Articolul SD Worx își continuă extinderea europeană prin achiziționarea Romanian Software a apărut prima dată pe Business Time.