Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de companie, Müjdat Tiryaki, care a avut funcţia de director al Ford Otosan Craiova din august 2022, este numit preşedinte al Ford Otosan Craiova începând cu 1 mai 2023, după numirea lui Josephine Payne ca director general adjunct al Ford Otosan.

”În noul său rol, Tiryaki va fi responsabil de supervizarea operaţiunilor de producţie vehicule şi motoare, precum şi a altor funcţiuni de suport. În calitate de preşedinte, el va conduce echipa din Craiova în menţinerea rolului său cheie în călătoria Ford Otosan către era electrificării, în contextul lansărilor următoare de vehicule electrice, respectiv modelele E-Transit Courier, E-Tourneo Courier şi Puma”, arată sursa citată.

Tiryaki s-a alăturat Ford Otosan ca inginer industrial în 2000 şi a avut diferite roluri de conducere legate de producţia Ford Transit, iar ulterior a fost numit manager în Secţia de Caroserii de la fabrica din Craiova. El a lucrat in Craiova între 2010-2012, iar ulterior, a avut diverse roluri de conducere în Secţia de Caroserii a fabricii din Gölcük (Turcia). Înainte de fi numit director al fabricii din Craiova (august 2022), Tiryaki a fost şeful fabricii din Gölcük, unde s-a ocupat de proiecte de creştere a capacităţii de producţie şi de lansarea E-Transit. Sub comanda lui, fabrica Ford Otosan din Gölcük a fost certificată Advanced Fourth Industrial (4IR) Lighthouse şi s-a alăturat companiilor care fac parte din iniţiativa WEF (World Economic Forum) Fourth Industrial Revolution.

Müjdat Tiryaki a absolvit Middle East Technical University, secţia inginerie industrială, şi a obţinut un master în ştiinţe de la Universitatea Kocaeli.

Fondată în 1959, Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) este o companie tranzacţionată public (societate publică), în cadrul căreia Ford Motor Company şi Koç Holding deţin acţiuni egale. Compania este a doua cea mai mare organizaţie industrială din Turcia, cea mai valoroasă companie din domeniul auto listată la Bursa de Valori din Istanbul (Borsa İstanbul). Ford Otosan îşi desfăşoară activitatea în 4 centre principale: fabricile din Kocaeli şi Eskişehir (Turcia), fabrica din Craiova (România) şi Centrul de Cercetare şi Design din Istanbul (Turcia) şi are peste 20.000 de angajaţi. Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale pentru Ford Europa, capabil de a proiecta, dezvolta, şi testa un vehicul complet, inclusiv motorul acestuia, pornind de la zero şi ajungând la un produs final.