Șapte comune din județul Cluj și municipiul Câmpia Turzii vor beneficia de fonduri prin Programul de Redresare și Reziliență pentru dezvoltarea sistemului inteligent de management la nivel local și pentru asigurarea infrastructurii de transport verde.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a semnat, vineri, 156 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Contractele încheiate între autorități publice locale din 150 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin realizarea unor baze de date GIS la nivel  local și a unor sisteme inteligente de management local pentru dezvoltarea de servicii și structuri de  sprijin, specializate pentru administrația publică, precum și prin achiziționarea unor sisteme de monitorizare și siguranță a spațiului public și a unor drone pentru inspectarea zonelor și situațiilor de risc, iar valoarea totală a acestora este de 201.698.245,83 de lei.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 2.608 contracte de finanțare, în valoare totală de 19.140.319.163,67 de lei, a precizat ministrul.

Contractul semnat cu comuna Aiton din județul Cluj este de 438.003 lei și vizează dezvoltarea sistemului inteligent de management la nivel local. Comuna Baciu va primi 438.589 de lei tot pentru astfel de investiții. Contractul semnat cu comuna Bonțida prevede alocarea sumei de 438.003 de lei pentru asigurarea infrastructurii de transport verde. De asemenea, comuna Borșa își va putea dezvolta infrastructura de transport verde, pentru acest proiect urmând să primească suma de 368.070 lei. Comuna Buza va primi suma de 590724 lei pentru achiziția unui sistem de supraveghere video. Comuna Călărași a semnat un contract în valoare de 402.529 de lei pentru implementarea unui sistem inteligent de management local ce vizează extindere sistem de monitorizare și siguranța a spațiului public, extinderea sistemului WiFi si plata online a taxelor si impozitelor. Și comuna Cătina va beneficia de 368070 lei pentru asigurarea infrastructurii de transport verde. Municipiul Câmpia Turzii se numără printre beneficiarii de fonduri PNRR. Orașul clujean a semnat un contract de 2.461.350 lei pentru asigurarea infrastructurii de transport verde.

C.P.