Sursă foto: Clubul de Cicloturism Napoca

Clubul de Cicloturism Napoca organizează sâmbătă, 22 aprilie, un nou Marș al Bicicliștilor Clujeni, care va începe la ora 10:00, în Piața Unirii.

Organizatorii au declarat că acesta este un prilej nou pentru cicliștii din Cluj să se întâlnească și, mai ales, o oportunitate de a atrage atenția autorităților locale asupra necesității de a promova utilizarea bicicletei ca mijloc de transport zilnic în oraș, un element esențial al mobilității urbane durabile și o alternativă viabilă la transportul auto, precum și la transportul public și deplasarea pe jos.

Marșul este estimat să dureze aproximativ o oră și jumătate, iar traseul va fi un circuit prin zona centrală și cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu, cu o lungime de aproximativ 13 km.

„Participanții își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete și față de calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiențe calitative grave la noile piste și mențînându-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficenta la lipsa de continuitate, de la marcaje și indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier. Durata estimată a parcurgerii este de circa o ora și jumătate iar traseul este un circuit prin zona centrală și cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu, cu lungime de circa 13 km și diferența de nivel de numai circa 150 metri. Traseu propus: Piață Unirii – bd. Eroilor – p-ta A. Iancu 0 Cl.Dorobanților – str.T.Mihaly – str. Între Lacuri – str. Oltului – str. Jiului – str. Dunării – Cl. Someșeni str. Lucia Sturza Bulandra – str. 25 Oct . 1944 – str. Mareșal C-țin. Prezan – str. Detunata – al.Băișoara – al.Scărișoara – str. L.Rebreanu – al. Văleni – al.Rășinari – str. Albac – str. S. Albini – str. Madach Imre – str. Măcinului – str.Galaxiei – str.Al.Bohățiel – str. V.Pârvan – str.Predeal – str. Amos Frâncu – str. N.Iorga – str. Aviator Bădescu – str. A. Iancu – – str. Universității – p-ta Unirii”, precizează organzatorii ediției cu numărul 157 al marșului, Clubul de Cicloturism Napoca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.