În acest an, o sută de blocuri din Sectorul 5 vor fi reabilitate termic, conform anunțului făcut de city managerul sectorului, Rareș Hopincă. Acesta a precizat că fondurile pentru acest proiect provin din PNRR, fonduri rambursabile și bugetul local. De asemenea, el a menționat că în acest an vor fi făcute studiile de fezabilitate și vor fi organizate licitații pentru alte 217 de blocuri din Sectorul 5.

„Am semnat ordinul pentru începerea lucrărilor la 37 de imobile din totalul de 100 care vor fi reabilitate în acest an. Pentru încă 12 imobile vom da Ordin de Începere în martie, iar 41 de blocuri sunt în faza de emitere a Autorizației de Construire – lucrările urmând a începe în luna mai. Alte 10 blocuri sunt începute în decembrie, iar reabilitarea termică se face cu o soluție inovativă”, a afirmat Rareș Hopincă.

Lucrările la aceste blocuri vor fi realizate din fonduri nerambursabile provenite de la Uniunea Europeană prin programul PNRR, fonduri rambursabile și de la bugetul local. Contractele pentru finanțarea acestor reabilitări au fost de asemenea semnate în ultimele șase luni.

„Tot în 2023, Primăria Sectorului 5 va realiza studiile de fezabilitate pentru alte 217 blocuri și va lansa procedura de licitație pentru execuția lucrărilor”, a mai spus city managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă.

Lista cu blocurile reabilitate este următoarea:

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.