Sursă foto: servuscluj.ro

Microsoft România și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au încheiat un nou parteneriat strategic cu scopul de a colabora în domeniul tehnologiei, de a îmbunătăți experiența de învățare a studenților și de a dezvolta proiecte care încurajează cercetarea și inovarea. Prin acest parteneriat, se va putea implementa o strategie de digitalizare, bazată pe inteligența artificială (AI), dar și de a organiza și dezvolta incubatoare de afaceri sau de a crea structuri de tip „Smart Campus”.

Obiectivele comune ale acordului includ sprijinirea studenților în găsirea unui loc de muncă și susținerea demersurilor de atragere de surse de finanțare pentru proiecte specifice cercetării în domeniul dezvoltării și inovării, conform reprezentanților UBB Cluj-Napoca.

”Noi credem că nu are sens ca universitățile și jucători mari din mediul socio-economic să intre în competiție pe diverse teme (ex.: inteligență artificială), ci trebuie să creăm parteneriate și ecosisteme prin care să ne potențăm reciproc prin competențele pe care le avem fiecare.

În acest moment este greu (dacă nu chiar nerealist) pentru o universitate din România (dar și pentru multe din afara țării) să-și propună să creeze un sistem de AI mai puternic decât ChatGPT în sarcinile asumate de acesta, dar ar putea încerca să-l dezvolte prin cercetare fundamentală și, desigur, poate să-l disemineze educațional și să-l utilizeze inovativ în demersuri antreprenoriale. ” a transmis Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Prof. Univ. Dr. Daniel David despre parteneriatul consolidat cu Microsoft.

Managerul general al Microsoft România, Bogdan Putinică, a declarat că este încântat de consolidarea parteneriatului cu Universitatea Babeș-Bolyai și consideră că acesta are potențialul de a răspunde nevoilor de a îmbunătăți procesul de digitalizare și de a oferi strategii favorabile pentru dezvoltare și inovare.

”Memorandumul pe care l-am semnat astăzi reprezintă de fapt o continuare a unei colaborări de succes pe care o avem cu UBB. Microsoft a fost alături de Universitatea Babeș Bolyai în ultimii ani, pentru a asigura tranziția la noile metode de predare și de învățare, iar acum considerăm că acest proces de transformare digitală trebuie să continue. Inteligența artificială, Big Data, Quantum Computing sunt, în prezent, componente vitale în procesele de digitalizare. Prin noul parteneriat, vom răspunde acestor nevoi și vom contribui alături de conducerea UBB la implementarea tehnologiilor avansate de învățare, dar și la dezvoltarea de programe și strategii care încurajează cercetarea și inovarea”, a declarat în urma semnării noului acord de colaborare, managerul Bogdan Putinică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.