Sursă foto: zcj.ro

 

Centrul pentru Tineret este situat în incinta Palatului Statusului Romano-catolic, pe strada Iuliu Maniu nr. 1 și are o suprafață de circa 125 de metri pătrați. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 889.698,46 lei, inclusiv TVA.

„Am participat astăzi la evenimentul de deschidere al Centrului pentru Tineret din inima Clujului, situat pe strada Iuliu Maniu. Mi-a făcut plăcere să fiu alături de elevi și studenți pentru că ei sunt nucleul acestei inițiative, lor le este dedicat acest nou spațiu cultural și educativ – structurilor asociative, structurilor de tineret, evenimentelor culturale, evenimentelor care fac vibrantă viața în orașul nostru. Dorim să încurajăm tinerii să se implice în viața comunității noastre și să le susținem dezvoltarea.
Le-am transmis studenților să se bucure de anii studenției la Cluj. Aici au șansa unei educații și pregătiri profesionale de nivel înalt în toate domeniile, se pot bucura de viața culturală și socială într-un mediu sigur, deschis inovării și creativității. Au șansa de a se implica în activități foarte diverse și i-am încurajat să facă asta pentru formarea și viitorul lor. În acest context, am discutat despre posibilitatea de vot de la 16 ani, politică pe care o susțin.
Am subliniat de asemenea că dorim, prin astfel de spații dedicate și structuri precum Consiliul Consultativ pentru Tineret, să contribuim la crearea unui cadru de colaborare, de împărtășire de idei și proiecte constructive. Este extrem de valoroasă capacitatea de lucra împreună fiind atât de diferiți. Spre exemplu, este esențial să putem colabora la nivel european cu toate diferențele dintre noi, pentru un viitor prosper și asigurarea păcii. Primăria Cluj-Napoca va continua să investească în infrastructura educațională, programele pentru copii și tineri, să ofere suport proiectelor de tineret și domeniilor cu impact direct asupra generațiilor care vin”, a precizat edilul Emil Boc.

Spațiul este conceput într-o perspectivă multifuncțională. Aici se vor putea organiza activități culturale și educaționale dedicate tinerilor, fiind echipat cu tot ce este necesar pentru desfășurarea evenimentelor, inclusiv sistem de sonorizare cu mixer, boxe active și microfoane wireless, ecran digital C-Touch, sistem integrat de live-streaming etc.

Centrul pentru Tineret este o inițiativă dusă la bun sfârșit datorită dorinței cetățenilor ce a fost exprimată în cadrul proiectului de Bugetare Participativă. Mai multe informații despre program, modalitățile de implicare, rezervare și închiriere a spațiului și alte detalii pot fi găsite pe platforma online tineretclujnapoca.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.