Sursă foto: servuscluj.ro

Mai multe atracții turistice din județul Cluj ar putea fi incluse pe lista UNESCO. Conform Consiliului Județean Cluj, dosarul pentru nominalizarea Limesului Dacic (care include și obiective din Cluj) a fost deja prezentat pentru înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial.

„Conștientizând impactul pe care o asemenea decizie favorabilă l-ar putea avea nu doar pentru o mai bună protejare și punere în valoare a acestor obiective de patrimoniu, cât și pentru impulsionarea turismului în zonă, forul administrativ județean și-a exprimat întreaga disponibilitate de a sprijini acest demers încă de acum mai bine de un deceniu.

Siturile romane din județul Cluj care aparțin sistemului graniței de nord a Daciei romane, compusă din turnuri, fortificații sau baraje artificiale şi a căror valorificare și punere în valoare se are în vedere, sunt cele de la Turda, Gilău, Bologa (comuna Poieni), Hodișu (comuna Poieni), Negreni, Chiuiești, Gherla şi Cășeiu.

Limesul Dacic este cel mai lung sector de graniță terestră romană din Europa, fiind, totodată, cel mai complex concept unitar de graniță romană din interiorul imperiului, reunind toate celelalte sisteme, utilizate alternativ în lumea romană”, transmit reprezentanții CJ Cluj.

Documentația pentru nominalizarea Limesului Dacic, care include și obiective din județul Cluj, a fost elaborată de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și de Institutul Național al Patrimoniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.