Sursa foto: zcj

Urbaniștii din județul Cluj au emis joi un aviz favorabil pentru construirea unui centru balnear ce va include spații de cazare, un parc, zone verzi și alei destinate pietonilor și bicicliștilor, proiectul urmând să fie amplasat pe o suprafață totală de peste 6 hectare în localitatea Jucu de Sus, comuna Jucu.

Aflat în stadiul elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ), proiectul a fost prezentat în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U.) a județului Cluj de joi, 4 iulie 2024. Suprafața totală studiată este de 67.623 mp, iar beneficiarul investiției este comuna Jucu, finanțarea proiectului făcându-se din fonduri publice. Conform documentației, obiectivul proiectului este dezvoltarea și sistematizarea turistică a zonei, în vederea transformării într-o destinație turistică și de agrement.

Principalele elemente ale proiectului includ:

  1. Crearea unei rețele de străzi eficiente care să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor din zonă, conectând toate zonele verzi prin alei pietonale.
  2. Utilizarea optimă și eficientă a terenului, ținând cont de caracteristicile terenului și asigurând un standard ridicat al vieții. O parcelă de 10.694 mp va fi dedicată turismului și agrementului, inclusiv construcții destinate acestora, în timp ce o zonă de 15.387 mp va fi rezervată infrastructurii pentru tratamente, fără construcții de mari dimensiuni în zona lacurilor.
  3. Identificarea zonelor cu potențial pentru funcțiuni de interes public precum stații de autobuz, comerț, servicii, turism și agrement. Zona destinată turismului și agrementului a fost plasată în partea de sud a terenului studiat, datorită accesului facil în această zonă.

„Investiția propusă va avea un impact pozitiv atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, favorizând dezvoltarea întregii zone din acest trup de intravilan. Data fiind descoperirea resursei naturale de sare si apa sarata in aceasta zona in cantitati mari, amenajarea unui centru baleno- climateric va avea rolul de a atrage turiști în această zonă. Prin promovare și accesibilizare, locul va deveni mai cunoscut, iar aportul de localnici și turiști va avea un impact pozitiv asupra economiei si mediului social din zonă. Prin această investiție se vor crea noi locuri de munca, atât în timpul lucrărilor de construcție, cât mai ales după darea in folosință a centrului balneo-clomateric și va aduce un aport financiar constant autoritatilor locale și micilor întreprinderi private locale”, se mai precizează în memoriul justificativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.