Primăria Sectorului 4 anunță că în Pasajul Unirii curge apă din cauza unei conducte vechi de aproximativ 40 de ani, care a dus la tasarea sistemului rutier la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu. Conform specialiștilor, avaria la conducta de ape pluviale, care aparține companiei APA NOVA, este cauza acestor tasări. Deoarece conducta nu a fost reparată de aproximativ 40 de ani, au apărut fisuri, apa s-a scurs și s-a acumulat în subteran, infiltrându-se chiar între fâșiile cu goluri din plafonul original al Pasajului Unirii. Scurgerile de apă au fost observate săptămâna trecută în interiorul tunelului rutier.

În urma constatărilor, Primăria Sectorului 4 anunță că APA NOVA va începe lucrările de modernizare a rețelei de colectare a apelor pluviale, care are o vechime de aproximativ 40 de ani, începând cu data de 23 ianuarie. Compania și-a propus să înlocuiască întregul sistem. În ceea ce privește tasarea de la intersecția dintre strada Halelor și Splaiul Independenței, aceasta s-a produs în apropierea unui canivou, o structură din beton care protejează conductele de utilități. Ca urmare, după consultarea cu specialiștii APA NOVA și Apele Române, echipa de management tehnic din Sectorul 4 a decis să readucă partea carosabilă la starea inițială. Canivoul va fi tratat de către experții tehnici în cadrul proiectului de consolidare a Planșeului Unirii.

„Totodată, precizăm că Studiul de Fezabilitate pentru consolidarea/refacerea planșeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat. În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitație publică, astfel încât momentul efectiv al începerii execuției să fie în a doua jumătate a anului 2024, așa cum a fost prognozat inițial”, a concluzionat sursa citată.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.