Categorii
Externe

Ruşii au atacat din nou Kievul cu rachete. Sunt morţi şi răniţi

Ruşii au atacat din nou Kievul! Două persoane au murit, iar altele opt au fost rănite în urma atacului rusesc cu rachete de noaptea trecută, 24 iunie, asupra oraşului Kiev. În cartierul Solomensk al capitalei, ca urmare a căderii resturilor unei rachete distruse în aer, au fost provocate distrugeri pe o clădire cu 24 de etaje şi incendii la etajele 16, 17 și 18.Ruşii au atacat din nou Kievul! Despre atacul nocturn asupra capitalei ucrainene a oferit detalii, pe canalul său de Telegram, șeful administrației militare a orașului Kiev: „Clarificarea informațiilor despre consecințele căderii de resturi într-o clădire de 24 de etaje din cartierul Solomenski. În acest moment, au fost identificați doi morți. Răniți – 8 persoane”.
Funcţionarul a precizat că doi din răniţi au fost internaţi, restul au primit asistență medicală la fața locului. Totodată, au fost avariate aproximativ 40 de mașini aflate în parcare.Mai multe oraşe ucrainene, atacate cu rachete ruseştiAtacul asupra Kievului nu este singurul de noaptea trecută. Invadatorii au atacat o serie de regiuni ale Ucrainei, începând cu ora 2 dimineața. Au fost semnalate explozii în Nipru şi Harkov. La Nipro, Rusia a bombardat sectorul privat, a spus primarul Filatov. Cel puțin trei lovituri au fost înregistrate în districtul Sloboda din Harkov, a declarat primarul orașului, Igor Terekhov.Loviturile au fost efectuate, conform datelor preliminare, cu rachete S-300: „Într-un caz a fost lovită o conductă de gaz. Este incendiu, la fața locului lucrează unități ale Serviciului de Stat de Urgență. Acum nu există informații despre răniți”.După un raid aerian masiv pe timp de noapte sâmbătă dimineața, 24 iunie, autoritățile au anunțat din nou că există o amenințare aeriană în majoritatea zonelor. Au fost anunțate alerte aeriene în regiunile Kiev, Cernigov, Jitomir, Herson, Donețk, Nikolaev, Zaporojie și Odesa. Există o amenințare cu rachete în sud și în regiunile centrale, au raportat Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. „Regiunea Donețk – amenințarea utilizării armelor balistice!”, se spune înmesajul. Forțele armate ale Ucrainei au atenţionat că locuitorii regiunii Odesa trebuie să rămână în adăposturi.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.