Lumea întreagă stă cu sufletul la gură, legat de ultimele ordine date de Vladimir Putin care ar putea indica un nou plan în  războiul din Ucraina. Totul a ieşit la iveală după ce, cel puțin 3 submarine și o navă mare pentru desant litoral au fost văzute îndreptându-se spre Sevastopol.
Aceste mişcări, anunţă o strategie importantă legat de războiul din Ucraina! Sunt mişcările care au atras atenţia lumii întregi.
Se pregăteşte Rusia pentru o mutare surpriză în Ucraina?
În acest sens, jurnalistul Radu Tudor atrage atenţia că Rusia face mutări importante de trupe înspre Sevastopol, port aflat în Peninsula Crimeea.
În infoemaţiile sale, „Cel puțin 3 submarine și o navă mare pentru desant litoral au plecat din portul Novorossiisk și se îndreaptă spre portul Sevastopol”, scrie Radu Tudor pe blogul său, citând un articol publicat de Naval News.

Astfel, „Acest lucru este foarte neobișnuit și poate indica operațiuni în desfășurare”, indică site-ul străin.
În plus, „O explicație care se va afla în mintea analiștilor este o formă de debarcare amfibie. Aceasta ar putea viza sud-vestul Ucrainei pentru a stabili o punte terestră către Transnistria”, mai arată site-ul Naval News.
În prezent, portul Novorossiisk este locul unde s-au retras navele Flotei Ruse de la Marea Neagră după atacul care a scufundat crucişătorul Moskva, nava-amiral a acestei flote.
Radu Tudor: Riscul acesta asumat arată că rușii plănuiesc ceva
În opinia sa, „La Sevastopol există încă riscul ca navele ruse să fie lovite de rachetele ucrainene. Riscul acesta asumat arată că rușii plănuiesc ceva. (…)

În plus, din ordinul ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, generali din conducerea armatei ruse au sosit în Belarus, în zona frontierei cu Ucraina, pentru a inspecta ‘capacitatea de luptă’ a dispozitivului constituit din trupe ruse și belaruse”, a explicat Radu Tudor pentru Antena 3.
În contextul strategic, schimbarea comandantului armatei ruse din Ucraina, dar şi livrările fără precedent de armament greu pentru Ucraina, anunțate recent de aliați, ar putea însemna că Rusia a pus la cale o operaţiune de anvergură în ţara vecină în perioada următoare, mai subliniază jurnalistul şi analistul militar.

În ziua de miercuri 11 ianuarie, generalul Valeri Gherasimov a fost numit la comanda campaniei militare a Rusiei din Ucraina de către ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.
Însă, nu mai târziu de octombrie anul trecut, Rusia îl promovase pe Serghei Surovikin, supranumit „generalul Armageddon” de către presa rusă pentru reputaţia sa de militar necruţător, în funcţia de comandant principal al operaţiunilor de luptă din Ucraina, după o serie de contraofensive ucrainene care au schimbat cursul conflictului.
Acum, Serghei Surovikin va fi adjunctul lui Gherasimov, se arată în comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova.