Creatoarea de modă Romanița Iovan, soția aviatorului Adrian Iovan, care a murit în accidentul aviatic din Munții Apuseni din 2014, merge în fiecare an, alături de fiul său, la locul prăbușirii aeronavei, pentru a-și comemora soțul.

Și în acest an, Romanița Iovan alături de Albert, fiul ei și al pilotului, au mers șapte kilometri pe jos pentru a ajunge la locul unde s-a prăbușit avionul. Ea a dezvăluit că simt cu toții faptul că sufletul lui Adrian Iovan a rămas acolo și de aceea fac pomenirea în locul accidentului.

„Ne rugăm ca memoria colectivă să aibă grijă de numele lui Adrian. Simțim toți că sufletul lui probabil a rămas acolo, din moment ce ne îndeamnă să facem pomenirea la locul evenimenului. A fost un eveniment tragic, nu că s-a întâmplat ca la sfârșitul vieții să fim în altă lume, iar cei care au rămas să ne poarte un omagiu”, a spus creatoarea de modă.

Ea a povestit și că indiferent cât de frig e sau cât de tare a nins în munți, atunci când merg la locul accidentului din Apuseni, se face soare.

Albert va decide singur dacă vrea să deschidă un proces

Romanița Iovan a mai spus că își va lăsa fiul, pe Albert, să decidă singur atunci când va fi major, dacă vrea să deschidă un proces pentru modul în care a murit tatăl lui. „Cu cât trece timpul, realizez că a fost neputință și rea-voință. Albert nu știu ce va face, când va fi major, îl las să decidă dacă va deschide vreun proces. Dar știți cum e treaba cu lupta cu morile de vânt”, a spus aceasta.

Ea a mai povestit că le va fi recunoscătoare mereu oamenilor care au fost alături de ea, și în special primarului și viceprimarului din localitate care o sprijină în demersul ei de a-și comemora soțul. „Iar noi suntem înconjurați de oameni care mai au suflet, mă refer la moții de acolo, ei sunt eroii, nu există alții.

Și nu în ultimul rând primarul și viceprimarul care ne sprijină în demersul nostru”, a mai spus Romanița Iovan.

Drumul spre munte îi poartă numele pilotului

Creatoarea de modă a mai spus că drumul care duce spre locul accidentului a fost asfaltat și îi poartă numele soțului său. De asemenea, ea a mai mărturisit că în fiecare an se mai alătură câte o persoană care vrea să meargă pentru a-i comemora pe cei morți.

„Drumul asfaltat a fost construit recent și îi poartă numele. Totul e legat de acest eveniment tragic. Și mulți au această pornire pentru că gândesc sănătos.

Nu e nimic întâmplător. Chiar sunt niște sentimente legate strict de acea tragedie, de faptul că Adrian a murit de frig. E bine ca atunci când cineva moare, să-i păstrezi memoria colectivă, cât mai mult, atunci îi faci și lui bine”, a spus Romanița Iovan pentru Impact.ro.