Sursă foto: servuscluj.ro

După câteva zile cu vreme caldă de primăvară, ploile și temperaturile scăzute revin. Meteorologii au emis un avertisment de vânt puternic, ploi moderate și răcire accentuată a vremii pentru întreaga țară până la ora 21:00 a zilei de 29 martie.

În acest interval menționat, ploile se vor extinde treptat din vest și vor afecta majoritatea țării. Vor fi ploi, începând din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie), mai ales în nordul țării vor fi și precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte va ninge, cu un nou strat de zăpadă în unele zone. În unele zone, cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va fi tare. Marți și miercuri vremea se va răci pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și va fi brumă sau îngheț la sol. În sud-estul țării, în seara zilei de luni (27 martie), vor fi averse torențiale, descărcări electrice și posibile căderi de grindină.

Meteorologii au emis și un cod galben de intensificări ale vântului, valabil până în această seară la ora 23:00, în mai multe județe din vest, centru și estul țării.

În intervalul menționat, în zonele menționate, se vor înregistra temporar intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele pot depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând o scădere semnificativă a vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.