Categorii
Actualitate

Reţele de socializare afectează grav creierul copiilor

Rețelele de socializare pot avea un impact grav asupra creierului copiilor, care ar putea deveni dependenți de „like-uri”, conform unui studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord. Studiul sugerează că comportamentele legate de social media la începutul adolescenței pot fi asociate cu modificări în dezvoltarea neuronală a adolescenților.

De asemenea, copiii își verifică constant telefoanele pentru a vedea dacă au reacții pozitive sau negative la postările lor de pe rețelele de socializare, iar cu cât intră mai des pe acestea, cu atât devin mai sensibili la „feedback-ul social” sub formă de like-uri și comentarii. „Feedback-ul social face ca adolescenților să le fie greu să lupte cu nevoia de a-și verifica conturile”, spun experții.

Acest studiu a fost realizat pe 169 de elevi din trei școli publice de gimnaziu din Carolina de Nord, timp de trei ani, fiecare participant raportând cât de des verifică platformele populare de socializare Facebook, Snapchat și Instagram.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.