În urma ninsorilor abundente din ultimele ore, rețeaua de energie electrică din Cluj a suferit avarii de proporții. Distribuția Energie Electrică România a mobilizat toate cele 26 de echipe de intervenție pentru a remedia situația.
În prezent, 18 linii de medie tensiune au fost afectate parțial sau integral, iar aproape 200 (189) de posturi de transformare nu au alimentare. Zonele cele mai afectate sunt Gilău (parțial), Rusești, Someșul Rece, comuna Măguri Răcătău, Borșa, Băișoara, Muntele Băișorii, Iara, Buru, Aghireșu, Ticu, Nadășu, comuna Râșca, Tiocu, Panticeu, Pălatca, Ciubanca și Bogata.
Pe parcursul nopții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” a intervenit cu opt echipaje, iar între localitățile Someșul Cald și Mărișel au fost degajați peste 50 de arbori și ramuri căzute pe carosabil. În plus, în cursul dimineții, a fost degajat un copac de pe DN1 E60, căzut între localitățile Ciucea și Negreni.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Drumuri și Poduri Județene, subordonat Consiliului Județean Cluj, a informat că a utilizat sute de tone de nisip în ultimele 24 de ore pe nouă tronsoane de drumuri județene din zona de munte. Conform informării, s-au folosit 880 de tone de nisip și 220 de tone de sare, totalizând peste o mie de tone de material antiderapant. La momentul redactării știrii, conform CJSU, echipe de intervenție de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj – Secția Drumuri Naționale Cluj acționează pe tronsonul DN1R – Huedin, la limita de județ, în zona localității Poiana Horea.
În plus, în weekend, pe autostrada Transilvania s-au utilizat 332 de tone de sare și trei tone de clorură de calciu, iar CJSU a apreciat condițiile de trafic ca fiind „normale”.
Zona de munte a județului Cluj este afectată de un cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent până după-masă la ora 15. În următoarele patru ore, sunt așteptate precipitații predominant sub formă de ninsoare și un strat de zăpadă de 1-3 cm local. Pe crestele montane, meteorologii prognozează intensificări ale vântului cu rafale în general de 50-60 km/h, care vor viscoli ninsoarea.