Sursă foto: servuscluj.ro

O rețea de traficanți de droguri care opera în principal în Alba Iulia, dar și în Cluj și Hunedoara, a fost dezmembrată de către polițiști și procurori. Unul dintre suspecți a fost plasat în arest preventiv, în timp ce alte 18 persoane au fost aduse pentru audieri.

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 3 de percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Hunedoara şi Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – 2023, 3 persoane ar fi vândut droguri de risc și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori, printre care și persoane minore, în județul Alba, cu precădere în municipiul Alba Iulia.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 50 de grame de substanță cristalină de culoare albă, două grame de masă vegetală, cântare electronice, telefoane mobile, o tabletă, alte articole care ar fi fost folosite la porționare, ambalare și consum, precum și sume de bani”, a declarat Poliția Română.

18 persoane au fost interogate de către polițiști în calitate de martori, în timp ce un bărbat de 33 de ani din Alba Iulia a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Echipa specializată de la Direcția Operațiuni Speciale, subordonată Inspectoratului General al Poliției Române, a oferit suportul necesar în desfășurarea acțiunii.

Operațiunea de percheziție a fost condusă de polițiști din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, cu sprijinul jandarmilor din Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.