Sursă foto: servuscluj.ro

Polițiștii din Cluj au destructurat o adevărată rețea de traficanți de droguri. Trei persoane au fost plasate în arest preventiv pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și vânzarea de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză, s-a reținut faptul că, începând cu vara anului 2022, cei trei bănuiți ar fi procurat, manipulat, stocat și distribuit, în mod direct, droguri de risc și substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, mai multor consumatori din județul Cluj.

La data de 6 aprilie a.c., unul dintre bănuiți a fost depistat în flagrant delict după ce ar fi comercializat aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 1,7 kg de cannabis, 342.650 de lei, 4.165 de euro, precum și alte bunuri de interes în cauză.

În cursul zilei de 7 aprilie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au identificat un autoturism cu privire la care exista bănuiala rezonabilă că ar avea depozitate substanțe interzise la deținere. Astfel, în urma verificărilor efectuate, în interiorul autovehiculului, au fost descoperite și ridicate 26 kg de cannabis și 18 kg de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (3CMC)”, a declarat IPJ Cluj.

În această situație, trei bărbați cu vârste între 24 și 38 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior a fost emisă măsura arestului preventiv împotriva lor. În timpul anchetei, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, specialiști ai Direcției Regionale Vamale Cluj, jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj și Gruparea de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au fost implicați în operațiune, beneficiind de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.