Sursă foto: stiridecluj.ro

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, împreună cu inspectori, au făcut o inspecție în Piața Mărăști, unde au descoperit o serie de probleme. În ciuda laudelor unor turiști din SUA, inspectorii au găsit doar nereguli. La inspecție au participat comisari din Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, Sălaj și Bistrița Năsăud, sub coordonarea lui Horia Constantinescu.

În urma inspecției, au fost aplicate sancțiuni pentru mai multe deficiențe identificate de comisarii CRPC RNV Cluj. Aceste sancțiuni includ închiderea temporară a magazinului chinezesc și a unui operator economic care vindea textile contrafăcute pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 18 operatori economici, până la remedierea deficiențelor.

Printre neregulile constatate de comisari se numără comercializarea de produse și preparate cu data limită de consum depășită sau fără posibilitatea de a fi stabilită data limită de consum, modificarea stării termice a produselor sau neasigurarea temperaturilor de depozitare recomandate de producător, expunerea la comercializare a unor produse fără elemente de identificare-caracterizare, folosirea unor vitrine neigienizate pentru depozitarea produselor, precum și utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre.

De asemenea, s-au depistat produse de panificație depozitate direct pe paviment, ouă comercializate fără a avea precizată data limită de consum, pardoseli insalubre, legume și fructe din import comercializate în zona producătorilor locali, jucării notificate în sistemul de alertă rapidă al UE pentru produse nealimentare (Rapex) considerate periculoase și comercializarea de produse textile contrafăcute. Comerțul s-a desfășurat într-o zonă insalubră, cu scurgeri de apă de pe acoperiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.