Rafinăriile și-au umplut depozitele cu țiței

0
12

tds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retina

Rafinăriile europene s-au trezit supraaprovizionate cu ţiţei, deoarece deficitul aşteptat din cauza interdicţiei UE asupra petrolului rus nu s-a concretizat încă.

 

Spreadul pentru ţiţeiul Brent pe termen de o lună s-a redus brusc în această săptămână, reflectând o ofertă mai bună pe piaţa fizică a petrolului, pe măsură ce temerile legate de embargoul UE asupra ţiţeiului rusesc încep să scadă.

Comercianţii au citat capacitatea Europei de a înlocui petrolul rusesc cu petrol din Orientul Mijlociu, Statele Unite şi America Latină, în timp ce Asia cere mai puţin ţiţei din cauza încetinirii economice şi a utilizării sporite a petrolului rusesc.

Preţurile contractelor futures pentru petrolul Brent au scăzut, de asemenea, cu aproximativ 7% în această săptămână, slăbind pentru a doua săptămână consecutiv.

”Este prea mult petrol în jur. Rafinăriile (europene) par să fi supracumpărat în noiembrie şi decembrie, probabil din cauza temerilor din jurul petrolului Ural”, a spus un trader european de ţiţei.

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu mai mult de un dolar

El a adăugar că grevele franceze şi întreţinerea rafinăriilor au contribuit, de asemenea, la un surplus de ţiţei.

tds_thumb_td_696x385_retinatds_thumb_td_696x385_retinaArticolul Rafinăriile și-au umplut depozitele cu țiței apare prima dată în Informateca.