Vladimir Putin a ținut un discurs cu ocazia aniversării victoriei sovietice de la Stalingrad din urmă cu 80 de ani. Liderul de la Kremlin a comparat războiul din Ucraina cu luptele împotriva Germaniei naziste din cel de-al Doilea Război Mondial.Vladimir Putin a mers la Volgograd, numele de după cel de-al Doilea Război Mondial al orașului Stalingrad, pentru a ține un discurs privind aniversarea a 80 de ani de la victoria împotriva forțelor naziste. Președintele rus a criticat decizia Germaniei de a trimite tancuri Leopard 2 Ucrainei. Liderul de la Kremlin a punctat că istorie se repetă. „Este de necrezut, dar adevărat. Suntem amenințați din nou de tancurile germane”. Putin a dat de înțeles în timpul discursului său că Rusia ar putea să folosească și armele nucleare.
„Cei care speră să învingă Rusia pe câmpul de luptă nu înţeleg, se pare, că un război modern cu Rusia va fi foarte diferit pentru ei”, a declarat președintele rus. El a continuat prin a spune că armta rusă nu va trimite tancurile la granițele cu Ucraina, dar are alte mijloace pentru a răspunde. „Nu ne vom limita la utilizarea de echipamente blindate. Toată lumea trebuie să înţeleagă acest lucru”, a concluzionat președintele rus.Vladimir Putin, în vizită la Volvograd
Președintele rus a mers la Volvograd pentru a marca aniversarea sfârșitului bătăliei de la Stalingrad. Forțele rusești au capturat aproximativ 91.000 de soldați germani în urma luptei din cel de-al Doilea Război Mondial. Bătălia de la Stalingrad a reprezentat cea mai sângeroasă luptă de la începutul conflictului armat pentru că peste un milion de soldați au murit.Putin a încercat să prezinte războiul din Ucraina declanșat de forțele rusești drept o luptă împotriva naționaliștilor și naziștilor care conduc guvernul ucrainean. Liderul de la Kremlin a atins și acest punct în discursul său de la Volvograd. „Acum, din păcate, vedem că ideologia nazismului, deja în forma sa modernă, în manifestarea sa modernă, creează din nou ameninţări directe la adresa securităţii ţării noastre”, a spus Putin. Președintele a adăugat că Rusia trebuie să respingă agresiunea Occidentului. Dicatorul rus a concluzionat prin a spune că Moscova are pregătit un răspuns pentru orice situație, notează BBC.