Categorii
Actualitate Politic

PSD cere USR să aplice și el principiile de integritate „asupra propriilor reprezentanți”, acuzând-o pe directoarea ADP Sector 1 că şi-a angajat cumnatul şef

Partidul condus de Marcel Ciolacu susține că „este incalificabil că USR se face că nu vede cazul” șefei ADP Sector 1, Sorina Oancea, numită de primarul USR, Clotilde Armand. Potrivit PSD, Oancea și-a angajat cumnatul la șefia parcărilor din sector, iar cazul este similar cu cel al șefului AEP, care însă a demisionat la cererea liderilor social-democrați, după cum a dezvăluit Libertatea.

PSD a făcut o paralelă cu situația lui Constantin Mitulețu-Buică, șeful AEP, acuzat de ANI că și-a angajat cumnata în instituție. Buică și-a anunțat demisia începând cu 13 februarie, la solicitarea liderilor PSD. Vicepreşedintele USR, Ionuț Moșteanu, a cerut însă coaliției să îl demită mai devreme.

În acest context, partidul condus de Ciolacu a cerut USR să aplice aceleași principii „de integritate și anticorupție asupra propriilor reprezentanți din Primăria Sectorului 1, la fel cum obișnuia să le înfiereze în cazul altor demnitari”.

„După ce au solicitat cu înfocare revocarea președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP) pentru că a angajat în instituție o rudă de gradul II, cei din conducerea USR nu mai pot continua să-i protejeze politic pe colegii lor de partid din administrația Sectorului 1, acuzați de fapte penale similare sau chiar mai grave”, se arată în comunicatul PSD.

„Este incalificabil că USR se face că nu vede cazul directorul Administrației Domeniului Public Sector 1, Sorina Oancea, care, exact ca președintele AEP, și-a angajat o rudă de gradul II, respectiv cumnatul, la șefia Biroului Parcări aflat în subordinea sa”, a mai transmis PSD, care apoi a acuzat partidul condus de Cătălin Drulă că o apără și pe Clotilde Armand, edilul USR al Sectorului 1, acuzată și ea de ANI de conflict de interese.

La fel de jenant e și faptul că USR s-a făcut scut pentru apărarea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, acuzată de o faptă chiar mai gravă, respectiv că a angajat „o rudă de gradul zero”, adică pe sine, în poziția de manager al unui proiect gestionat de instituția pe care o conduce.

Comunicat PSD:

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul pentru fapta penală de conflict de interese comisă de Clotilde Armand, fără însă ca acest lucru să fie urmat de suspendarea sa din USR”, spun social-democrații.

„După cum se vede, conflictele de interese au devenit o practică generalizată în Primăria Sectorului 1, sub privirile îngăduitoare ale USR, care acum pune la îndoială credibilitatea ANI, după ce ani la rând i-a lăudat rolul fundamental în demascarea cazurilor de corupție și de incompatibilitate”, a mai transmis PSD.

„Ipocrizia USR are multe rude”

Cazul a fost dezvăluit joi, 12 ianuarie, de preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, care a afirmat că directoarea ADP Sector 1, Sorina Oancea, numită în funcție de primarul USR al Sectorului 1 Clotilde Armand, este „într-un evident conflict de interese”, după ce „și-a angajat cumnatul – pe domnul Dvorscheak -, șef peste parcările din sector”.

„Ipocrizia USR are multe rude! Directoarea ADP Sector 1, doamna Oancea, și-a angajat cumnatul – pe domnul Dvorscheak -, șef peste parcările din sector, într-un evident conflict de interese. Așadar, dacă vedeți că spațiile verzi sunt neîngrijite și situația parcărilor e departe de a fi satisfăcătoare să știți că vina e doar la această familie USR-istă”, a transmis liderul PSD Sector 1, pe Facebook.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.