Sursă foto: stiridecluj.ro

În dimineața aceasta, echipajul pirotehnic al ISU Cluj a desfășurat o misiune de asanare în zona apropiată de localitatea Copăceni, din comuna Săndulești. În timpul căutărilor efectuate de către un arheolog amator pe un teren agricol, s-a descoperit un proiectil exploziv de calibrul 122 mm, probabil rămas în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniția a fost eliminată de către specialiștii noștri în detonare controlată, urmând a fi distrusă în cadrul unei misiuni specifice. De asemenea, zona din apropierea locului unde a fost găsit proiectilul a fost investigată, inclusiv cu ajutorul unui detector de metale, fără a fi identificate alte elemente de muniție.

„Pe această cale, reamintim populației că elementele de muniție găsite întâmplător, de pe urma celor două conflagrații mondiale, sunt extrem de periculoase. Astfel, în cazul în care sunt descoperite, trebuie apelat imediat numărul 112. Totodată, trebuie luate în calcul următoarele aspecte:

Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
Nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;
Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă”, declară ISU Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.