Prognoza meteo, 26 ianuarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi. Potrivit meteorologilor, vremea se va răci treptat în cea mai mare parte a ţării. Sunt semnalate, de asemenea, precipitații sub formă de lapoviță şi ninsoare în câteva județe.

Prognoza meteo, 26 ianuarie. Începând de joi, 26 ianuarie, meteorologii anunță că se va depune un strat consistent de zăpadă, vizibilitate scăzută și fenomene meteo severe. Vântul va sufla în sud și centrul țării, intensificându-se, rafalele depășind 50-60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între zero și 8 °C, în timp ce valorile termice minime se vor situa între -5 grade Celsius.

Ninsorile vor pune stăpânire pe Oltenia, Moldova și restul Munteniei

Pe parcursul zilei de joi, cerul se va menține înnorat în toată țara și vor exista precipitații. Se vor semnala condiții de ploi și lapoviță în Bărăgan și Dobrogea, în timp ce ninsorile vor pune stăpânire pe Oltenia, Moldova și restul Munteniei.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Ploile, ninsorile și lapovița își vor face apariția și în vestul, centrul și nord-vestul României.

În București vremea o să fie mai mult închisă și vor exista ploi de scurtă durată în prima parte a zilei. Precipitațiile vor fi sub formă de fulguială și burniță, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 – 1 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime vor atinge -1 – 0 grade Celsius.

În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă şi precipitaţii, ziua slabe şi pe arii restrânse, dar moderate (10…15 l/mp). În vestul, centrul şi nord-vestul ţării cerul va fi temporar noros, iar mai ales spre sfârşitul intervalului pe alocuri va ninge slab.

Se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în Muntenia şi în sudul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai ridicate pe litoral.

Cum va fi vremea la munte

Cerul va fi mai mult noros, în timp ce temperatura din termometre nu va depăși 2 grade Celsius. În cursul nopții va ninge, însă nu va fi vorba despre precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ. În Braşov, minima din noaptea de joi spre vineri va coborî până în jurul valorii de -2 grade.

La Constanța se anunță vreme frumoasă joi. Deși cerul va fi noros vor mai fi și scurte perioade cu soare. Maxima din termometre va urca până la 7 grade. Noaptea, cerul va fi mai mult noros și este anunțată o minimă de 5 grade, mai ridicată decât în restul regiunilor țării, informează ANM.