Continuarea eforturilor pentru a adera la spațiul Schengen și sprijinirea Republicii Moldova în integrarea sa în Uniunea Europeană sunt câteva dintre prioritățile diplomației române în 2023, potrivit raportului anual al Ministerului Afacerilor Externe – „Reperele acțiunii diplomatice a României”.

De asemenea, țara noastră „va continua să sprijine crearea unui mecanism de răspundere pentru cei responsabili de crima de agresiune comisă în războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei”. Aderarea la Spațiul Schengen și la OCDE sunt menționate în capitolul care vizează reperele pentru anul 2023 din raport. În plus, MAE susține că va promova prioritățile strategice ale României în cadrul NATO, inclusiv în perspectiva Summitului NATO de la Vilnius din 2023, pledând pentru o atenție sporită în consolidarea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic și în zona Mării Negre, ca zonă strategică pentru securitatea euroatlantică.

De asemenea, sunt menționate demersurile pentru integrarea României în programul Visa Waiver. În ceea ce privește țările din regiune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.