Indicele Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 1,8%, aproape toate sectoarele scăzând cu peste 1%, iar acţiunile auto, bănci, asigurări şi călătorii au scăzut cu peste 2%.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a declarat luni că a avut o discuţie ”productivă” cu preşedintele Joe Biden, dar au existat puţine semne de progres în negocierile de marţi.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, i-a avertizat anterior pe parlamentari că intrarea în incapacitate de plată la începutul lunii iunie este ”foarte probabilă”.

Pieţele au avutr o evoluţie dezamăgitoare la nivel global, cu acţiunile din Asia-Pacific în scădere, ca şi acţiunile din SUA.

Cifrele privind inflaţia din Regatul Unit au arătat miercuri dimineaţa o încetinire a inflaţiei principale de la 10,1% la 8,7%, deşi aceasta a fost peste estimarea consensului Reuters, de 8,2%.

Preţurile au crescut cu 1,2% faţă de luna precedentă, peste o prognoză de 0,8%.

Inflaţia pentru alimente şi băuturi nealcoolice a încetinit foarte uşor, dar a rămas foarte ridicată, la 19,1%.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,75%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,92%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,7%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 2,4%.