Un străin aflat la Cluj a făcut o postare pe Facebook, cerându-i primarului Emil Boc să ia inițiativă în ceea ce privește ritmul lent de la ghișeul Oficiului Român pentru Imigrări, de la parterul Iulius Mall, unde zeci de persoane din străinătate vin zilnic pentru a obține permisul de ședere, scrie site-ul local Cluj24.ro.

„Noi, imigranții, ne-am bucura de o oarecare atenție pentru a diminua presiunile de la ghișeu.

Emil Boc, ai îndemnat oamenii să se programeze online, dar toți cei cu care am vorbit sunt în așteptare, fiind nevoiți să vină în ziua alocată celor fără programări. Coada este prea lungă pentru a fi rezolvată într-o singură zi.

Majoritatea oamenilor pleacă și se întorc câteva ore mai târziu în speranța că s-a ajuns la numărul lor, dar, din ce am observat, durează între 20 și 30 minute de persoană”, se arată în mesajul acestuia.

Au dormit pe străzi, la coadă

Potrivit spuselor sale, au fost mai mulți imigranți care au venit și 5 săptămâni la rând și care nu au reușit până în prezent să-și depună documentele. O parte dintre aceștia au dormit în mall.

„Găsiți o modalitate de a aloca mai multe resurse pentru a accelera ritmul!”, adaugă autorul postării.

El trage un semnal de alarmă despre care s-a mai discutat anterior. În toamna anului trecut, străzile din apropierea mall-ului erau pline de străini care făceau nopți albe în frig pentru a prinde loc la ghișeu, astfel încât să primească permisul de ședere în țară, dar fenomenul a început să se manifeste încă din primăvară, agravându-se în octombrie din cauza lipsei de personal – există doar cele 2 ghișee de la parterul mall-ului pentru toți străinii care vin la Cluj.

Citește pe Cluj 24 care a fost reacția primarului Emil Boc când a aflat prima dată de problemă.

Sursa foto: Lucas Paulger – Facebook