Primul microbuz electric 100% din județul Cluj și din zona Ardealului a fost adus în comuna Panticeu. Acesta are o capacitate de 19+1 locuri, inclusiv un loc special destinat persoanelor cu dizabilități. Achiziționarea lui a fost posibilă prin intermediul unui proiect finanțat de Planul Național de Redresare și Reziliență, cu o valoare totală de 3.514.807,80 lei. Proiectul a fost implementat în parteneriat de Primăria comunei Panticeu și Primăria comunei Dăbâca și va fi folosit în principal în scop comunitar, inclusiv pentru transportul elevilor.

Această investiție completează alte două proiecte majore câștigate de Consiliul Județean Cluj, prin intermediul cărora alte 59 de unități administrativ-teritoriale vor primi microbuze școlare electrice noi, cu o capacitate de 16+1 locuri.

„Este un prim pas în demersul nostru de a asigura un transport modern și la standarde europene tuturor elevilor din județ, facilitându-le, astfel, accesul la educație. În acest scop, cei 61,4 milioane de lei deja atrași prin intermediul celor două proiecte ale Consiliului Județean vor acoperi majoritatea zonelor rurale în ceea ce privește transportul tinerilor la școală. Desigur, în final, toate comunele clujene vor beneficia de asemenea microbuze școlare ultramoderne. Sunt obiective extrem de importante pentru dezvoltarea comunităților clujene, dat fiind faptul că există situații în care elevii trebuie să parcurgă distanțe semnificative pentru a ajunge la unitățile de învățământ”, transmite Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea totală a proiectelor implementate de către Consiliul Județean Cluj pentru achiziționarea de microbuze școlare electrice se ridică la 61.442.179,2 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.