Categorii
Actualitate

Primii pelerini au ajuns deja la Mănăstirea Nicula din județul Cluj. 100.000 de credincioși ortodocşi și greco-catolici sunt așteptați să participe la marea sărbătoare de mâine

În fiecare an, în ziua de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august, mănăstirea Nicula devine destinația a zeci de mii de pelerini care vin să-și aducă închinarea Fecioarei Maria. Tradiția continuă să rămână vie, iar oamenii din diverse sate din Ardeal și alte localități călătoresc în pelerinaj pe jos până la această locație.

Primii pelerini au ajuns deja la locul sfânt și se roagă în tihnă pentru a se elibera de suferințele fizice și încercările sufletești. Oamenii se vor închina în fața vechii icoane a Maicii Domnului, care are o istorie de trei secole, și vor face ocolul bisericii în genunchi.

Slujba de Adormirea Maicii Domnului va fi oficiată de Înalt Prea Sfințitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului.

Pelerinii își montează corturile, iar marți, este așteptată prezența a aproximativ 100.000 de credincioși, atât ortodocși cât și greco-catolici, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *