Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara (DRDP), se lucrează cu cinci instalaţii de forat. Între timp, constructorul lucrează la reproiectarea segmentului de nici 10 kilometri.

 

„Antreprenorul obiectivului de investiţii Autostrada A1 Lugoj –Deva, Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secţiunea E şi finalizare Secţiunea D, a început investigaţiile geotehnice pe teren. Echipele specializate lucrează cu cinci instalaţii de forat”, anunţă reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

 

Este de aşteptat că muncitorii asocierii condusă de UMB să treacă la pregătirea efectivă a şantierului şi demararea lucrărilor în luna mai, după termenul avansat recent de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

În luna octombrie 2022 a fost semnat contractul cu asocierea S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. SA & PE Construct S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o pentru finalizarea lucrărilor la autostrada A1, pe sectorul rămas nefăcut între Margina şi Holdea, pentru a putea merge, în sfârşit, neîntrerupt de la Timişoara până la Sibiu pe şoseaua de mare viteză. Finalizarea autostrăzii va pune capăt şi calvarului şoferilor de pe Drumul Naţional 68A.

 

Noua bucată de autostrada va avea două ”tuneluri pentru urşi”, ce vor măsura, însumat, 2,13 km de tunel forat. Acestea vor fi formate din două galerii unidirecţionale cu câte o cale de circulaţie pe fiecare, cu platforma de 11,25 m.