Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare a Colegiului Ortodox din Cluj-Napoca. Primăria a început procedura de recepție și, după ce va obține avizul de la ISU, va da școala în folosință. Investiția, în valoare de peste 3,2 milioane de euro, a fost realizată cu fonduri europene și a presupus extinderea școlii, construirea a 5 săli de clasă noi, creșterea capacității la 400 de elevi (16 săli de clasă în total), construirea unei săli de sport noi, a 5 laboratoare noi și dotarea cu echipamente moderne, asigurând astfel o infrastructură educațională de calitate.

„Lucrările sunt finalizate și au inclus supraetajarea și modernizarea corpului existent de clădire, realizarea de noi săli de clasă și laboratoare, construirea unei noi săli de sport în curtea școlii (dotată cu vestiare, grupuri sanitare și spații tehnice) și dotări – de la instalarea unui lift la mobilier special pentru laboratoare, table interactive, videoproiectoare, dotări pentru sala de sport ș.a.

Noua școală are acum 16 săli de clasă și 5 laboratoare, iar etajul nou construit cuprinde 5 săli de clasă. A fost realizată o sală multifuncțională, bibliotecă, sală de mese cu oficiu, sală de muzică, atelier de pictură și cabinet medical.

Cu o capacitate de 400 de elevi, școala oferă acum facilități la standarde pentru persoanele cu dizabilități: rampe, grup sanitar pe fiecare nivel și ascensor (cu cabină cu dimensiuni adecvate pentru scaun rulant). Întreaga școală și sala de sport beneficiază de centrale de tratare a aerului, sistem complet BMS (Building management system), sistem de alarmare la incendiu, sistem de încălzire centralizată, corpuri de iluminat cu led, sistem de sonorizare, lift de persoane”, a declarat Emil Boc.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a pus în aplicare o serie de intervenții tehnice specifice pentru a crește eficiența energetică în unitățile de învățământ. În acest sens, în cadrul proiectului de modernizare a Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, s-au realizat următoarele lucrări:

  • instalarea a 40 de panouri fotovoltaice și 16 panouri solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă;
  • termoizolarea imobilului, înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării de aluminiu și metalice cu geam termoizolator triplu și înlocuire integrală a instalațiilor sanitare, electrice și de încălzire;
  • echiparea fațadelor cu parasolare exterioare și interioare, în funcție de orientarea sălilor de clasă și a laboratoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.