Sursă foto: servuscluj.ro

Primarul Emil Boc a anunțat că noi puncte gospodărești echipate cu cartelă au fost instalate în diferite cartiere ale municipiului Cluj-Napoca. Fiecare familie din asociațiile de proprietari aferente respectivelor puncte gospodărești a primit o cartelă.

„Încurajăm colectarea selectivă a deșeurilor – 50 noi puncte gospodărești cu cartelă au fost amplasate în cartierele municipiului. Vă mulțumesc, dragi clujeni, pentru faptul că protejați mediul și colectați selectiv! Împreună, putem avea un oraș curat, european, cu cât mai puțină poluare! Suntem pe drumul corect și avem nevoie de implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră pentru un oraș mai curat.

50 noi puncte gospodărești cu cartelă pentru colectarea deșeurilor au fost amplasate în cartierele municipiului. Structurile metalice permit înmagazinarea containerelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și separat deșeuri reziduale) precum și extinderea ulterioară și compartimentarea. Cartelele au fost distribuite fiecărei familii din asociațiile de proprietari arondate la punctul gospodăresc respectiv.

De asemenea, 226 containere de tip iglu pentru colectarea selectivă a sticlei, plasticului, cartonului și hârtiei sunt distribuite în fiecare cartier – 70 de locații în total. În perioada aprilie-mai, 42 de tone de deșeuri au fost colectate selectiv în aceste containere.

Totodată, în fiecare cartier al orașului sunt amenajate puncte gospodărești îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții. În acest moment, 221 de astfel de puncte gospodărești îngropate sunt în utilizare, iar 4 în faza de autorizare. Contractul în derulare cuprinde încă 57 puncte gospodărești îngropate care urmează a fi realizate”, a declarat primarul Emil Boc.

În plus, există și puncte gospodărești amenajate în anii anteriori, inclusiv cele modulare supraterane (fără cartelă), precum și unități inteligente de colectare selectivă amplasate în 25 de locații din Cluj-Napoca (un total de 75).

În cadrul proiectelor aflate în desfășurare, care beneficiază de finanțare prin PNRR, sunt incluse 325 de insule ecologice digitalizate supraterane care urmează să fie construite, precum și 25 de insule ecologice digitalizate subterane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.