Sursă foto: servuscluj.ro

Firma Dogus a depus o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în urma licitației pentru construcția metroului și a primit o decizie negativă din partea CNSC. Dacă Dogus nu va face apel la instanța de judecată, Primăria Cluj-Napoca va putea să semneze contractul cu asocierea Gulermak, declarată câștigătoare a licitației. Verdictul dat de CNSC a fost anunțat vineri, 7 martie 2023, acesta fiind respingerea contestației pe fond.

„În 10 martie a fost contestată comunicarea privind rezultatul procedurii de către Asocierea S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. Termenul de judecare al CNSC este, conform prevederilor art. 24, alin. (1) din Legea nr. 101/2016 de 20 de zile de la data primirii dosarului achiziției. Acest termen poate fi prelungit cu 10 zile.

Comisia de evaluare nu cunoaște valoarea ofertei Asocierii S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. deoarece, conform SEAP, după acordarea calificativului de neconformitate din punct de vedere tehnic, acest ofertant nu a mai intrat in etapa de evaluare financiară, astfel că oferta financiară nu a putut fi vizualizată. Singura ofertă financiară vizualizată și evaluată de către comisia de evaluare a fost cea care a îndeplinit condițiile de eligibilitate DUAE și tehnice, respectiv cea a Asocierii Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. și Arcada Company S.A .

Evaluarea ofertelor s-a efectuat de către comisia de evaluare și de către 18 experți cooptați din România și din străinătate cu experiență în astfel de proiecte complexe. Totodată, menționăm că fiecare etapă de evaluare a fost avizată de către observatorii desemnați de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Criteriul de evaluare stabilit pentru atribuirea contractului este “cel mai bun raport calitate preț”. S-a punctat componenta tehnică 45%, iar componenta financiara 55%”, au declarat reprezentanții Primăriei Cluj Napoca.

Pe data de 28 februarie 2023, a fost anunțată câștigătoarea licitației deschise pentru proiectarea și executarea lucrărilor de infrastructură a Magistralei I de metrou Cluj. Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. – Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia – Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A. a fost desemnată câștigătoare, oferind suma de 9.059.483.352,07 lei fără TVA, mai puțin decât valoarea estimată de 9.064.456.067 lei fără TVA.

Oferta a obținut punctajul maxim de 55 de puncte în componenta financiară și 36,25 de puncte din 45 de puncte posibile în componenta tehnică, obținând astfel un total de 91,25 de puncte din 100 de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.