Administrația locală clujeană a încheiat cu firma SMZ Impex un contract pentru demolarea construcțiilor ilegale din oraș. Valorea contractului este de 6.043,374,6 lei, cu TVA.

Firma este deținută de Petre Severus Moldovan, Ekkehardt Zaig, Hadnagy Ferencz Gergely și SC AEZ Invest SRL. Ekkehardt Zaig este fiul fostului primar din Teaca (din județul Bistrița-Năsăud), unde familia deține și casa de vinuri Zaig

Societatea s-a ocupat și de demolarea construcțiilor care se aflau pe terenul fostei unități militare din Florești, locul unde se va edifica Spitalul Regional de Urgență Cluj, a fostei fabricii de bere Ursus din Cluj Napoca și a fostului stadion Ion Moina,pe amplasamentul căruia s-a construit Cluj Arena.

Potrivit caietului de sarcini, SMZ Impex va trebui să desființeze lucrările de construcții executate nelegal, pentru demolarea cărora există decizii de instanță, definitive și irevocabile, iar executorul judecătoresc a constatat că nu au fost îndeplinite măsurile dispuse de judecători. Totodată, firma în cauză va trebui să demoleze panourile publicitare situate pe proprietatea persoanelor fizice și juridice  care nu au autorizație sau care nu au contracte de închiriere ori care nu au inscripționate informațiile privind denumirea operatorului economic și codul unic de identificare fiscală al acestuia.

Articolul Primăria Cluj Napoca plătește 6 milioane lei pentru demolarea construcțiilor ilegale apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.