Sursă foto: servuscluj.ro

Primăria Cluj-Napoca a decis să crească cu 25% fondurile alocate organizațiilor non-guvernamentale care sprijină proiecte din domeniul cultural și sportiv al orașului. În acest an, suma totală alocată este de 7,6 milioane de euro (38 de milioane de lei) din bugetul local, destinată susținerii proiectelor culturale, sociale, sportive și ecologice din Cluj.

”Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca anunță, ca la fiecare început de an, acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, precum și proiecte sportive. Perioada de depunere a proiectelor: 20 februarie – 20 martie 2024.

În 2024 finanțările nerambursabile pentru cultură, sport și domeniul social cresc cu 25% față de anul anterior. Bugetul alocat este de 16.200.000 lei pentru proiecte culturale (dintre care 700.000 de lei pentru proiecte cu caracter social) și 21.875.000 lei pentru proiectele structurilor sportive. Finanțarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului”, a declarat primarul Emil Boc.

Care sunt cerințele pentru proiectele care doresc finanțare?

Proiectele culturale, artistice și educaționale, realizate de fundații sau asociații înființate conform OG 26/2000, în parteneriat cu instituții publice de cultură și/sau de învățământ, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca. Proiecte de tineret. Proiecte culturale regionale. Proiecte culturale locale. Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”.
Proiecte care susțin obiectivele Misiunii UE „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, concentrându-se pe tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice. Proiecte culturale „Anul Avram Iancu”. Proiecte cu impact social.
În domeniul sportului, vor fi finanțate activitățile și acțiunile care se încadrează în programele „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”.

Dosarele cu proiectele pentru finanțare nerambursabilă pot fi depuse în perioada 20 februarie 2024 – 20 martie 2024, fie online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro în secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive, fie la Centrul de Informare pentru Cetățeni (Registratura Primăriei Cluj-Napoca) sau la primăriile de cartier, într-un singur exemplar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.