Primăria Cluj-Napoca prin Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) organizează prima dezbatere publică din acest an miercuri, 1 februarie 2023, începând cu ora 17, tema acesteia fiind „Science Campus Cluj-Napoca”.

Conform reprezentanților primăriei, dezbaterea se va desfășura în format hibrid: fizic, la Casino – Centrul de Cultură Urbană și online, pe platforma electronică ZOOM . Aceasta va fi transmisă live pe paginile de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai a demarat un amplu proiect în domeniul educației, realizarea Campusului Științific / Science Campus Cluj, un complex educațional, de cercetare, dezvoltare și inovare. Proiectul este în valoare de 1,7 milioane euro, echipa câștigătoare a fost selectată de un juriu internațional în urma unui concurs de soluții organizat de Primărie în parteneriat cu OAR și UBB, iar documentația de proiectare este în curs de realizare.

În acest context, sub cupola CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică, va avea loc o nouă dezbatere, iar tema supusă dezbaterii vizează atât conceptul în lucru pentru Campusul Științific din zona Lomb a Clujului, cât și cadrul mai larg legat de viziunea comunității clujene în ceea ce privește dezvoltarea domeniului educațional, susținerea mediului academic, cercetării și inovării.

Alături de publicul invitat vor fi prezenți: Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Daniel David – rectorul Universității Babeș-Bolyai și Ovidiu Cîmpean – președinte CIIC.

Ansamblul Science Campus Cluj-Napoca se înscrie în Strategia municipiului Cluj-Napoca de a dezvolta o infrastructură extinsă și puternică pentru educație, cercetare, inovare și transfer tehnologic care să aducă împreună actori din sistemul de educație și cercetare, din mediul economic și antreprenorial, societatea civilă și administrația locală.

Pentru înscrierea la cuvânt la dezbatere, cei interesați sunt rugați să adreseze o solicitare în opțiunea ”mesaj” a paginii CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică pentru a putea primi linkul de conectare în ziua dezbaterii și detalii cu privire la intervenție.
Fiecare clujean poate veni cu o idee sau inițiativă valoroasă. Aceasta este ideea centrală a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC), locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar dezbat transformările și provocările urbane.