Contractele futures pentru ţiţeiul Brent cu livrarea în august au scăzut cu 37 de cenţi, sau cu 0,5%, la 73,34 dolari pe baril.

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 54 de cenţi, sau cu 0,8%, la 68,92 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri au scăzut cu peste 2 dolari mai devreme în sesiune, până la un minim al mai multor săptămâni şi cu mai mult de 4% marţi.

Preţurile petrolului au scăzut după ce activitatea de producţie a Chinei s-a contractat peste aşteptări în luna mai, din cauza scăderii cererii, indicele oficial al managerilor de achiziţii (PMI) din industria prelucrătoare coborând la 48,8, de la 49,2 în aprilie.

Rezultatul a fost sub prognoza de 49,4.

O presiune suplimentară pe piaţă s-a produs pe măsură ce dolarul american s-a apreciat, ceea ce a făcut ca mărfurile să fie mai scumpe pentru cumpărătorii care deţin alte valute şi cântăresc cererea de petrol.

Indicele dolarului, care măsoară dolarul în comparaţie cu şase valute importante, a fost susţinut de încetinirea inflaţiei europene şi de progrese cu privire la un proiect de lege bipartizan privind plafonul datoriilor americane.