Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 1,48 dolari, sau cu 1,9%, la 75,96 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,63 dolari, sau cu 2,2%, la 72,08 dolari pe baril.

Preţurile de consum din SUA au crescut în aprilie, mărind probabilitatea ca Fed să menţină ratele dobânzilor ridicate pentru moment.

Creşterea ratelor dobânzilor la nivel mondial a afectat preţurile petrolului în ultimele luni, deoarece traderii sunt îngrijoraţi de prăbuşirea economiei într-o recesiune.

”Preţurile petrolului au fost deprimate de temerile legate de creşterea economică, din cauza crizei bancare şi a slăbiciunii sezoniere, normală în timpul primăverii, pe măsură ce cererea de energie se moderează”, a declarat Jay Hatfield, CEO al Infrastructure Capital Management.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut săptămâna trecută cu aproximativ 3 milioane de barili, din cauza unei alte eliberări din rezervele naţionale şi a unei scăderi a exporturilor, a declarat Administraţia pentru Informaţii Energetice.